"Ve benim icimde de dalga yukseliyor. Kabarıyor; sırtı kavisleniyor. Bir kez daha yeni bir arzunun farkında oluyorum, suvarisinin once mahmuzladığı sonra da gemini cektiği gururlu at gibi bir şey yukseliyor altımda. Sırtına bindiğim sen, şimdi bize yaklaştığını sezdiğimiz duşman kim, bu kaldırımda eşelenerek dururken biz? Olum o. Duşmanımız, olum. Mızrağımı indirerek ve saclarım genc bir adamın, Hindistan'da dortnala giden Percival'in sacları gibi ucuşarak olume doğru koşuyorum. Atımı mahmuzluyorum. Sana doğru fırlatacağım kendimi, yenilmeden ve boyun eğmeden, Ah Olum!"

Geleneksel roman anlayışından kopuşun oncullerinden Virginia Woolf'un en ozgun yapıtı olarak kabul edilen Dalgalar, hayatın ritmini doğanın dongusu ve zamanın akışıyla uyum icerisinde yansıtır. Birlikte buyuyen, ucu erkek, ucu kız altı cocuğun, gencliğe ve sonra da yaşlılığa uzanan bir cizgide ve birbirine koşut dokuz bolumde izlediğimiz yaşamlarını monologları ve ic sesleri uzerinden anlatır Woolf. Dalgalar bir metafordur, bu yaşamların yapısını kurar, gelgitleri insan yaşamının ve ruhunun ritmini yansıtır. Tum kitap boyunca saf bir bilinc akışı tekniği kullanan Woolf, ortak bir trajedinin etrafında şekillenen, farklı ancak yer yer kesişen, birbirini butunleyen, belki de hepsi bir butunun parcaları olan hayatları anlatır. Dalgalar, yazarın ortak ve bireysel benlik arayışını, genclik umutları ve orta yaş cıkmazlarını kaleme aldığı deneysel bir roman, kendi deyişiyle bir "oyun-şiir".

İnce Kapak:

Sayfa Sayısı: 254

Baskı Yılı: 2016

e-Kitap:

Sayfa Sayısı: 226

Baskı Yılı: 2012

Dili: Turkce
Yayınevi: Kırmızı Kedi
Kitap Adı: Dalgalar Yazar: Virginia Woolf Cevirmen: İlknur Ozdemir Yayınevi: Kırmızı Kedi İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786055340681