Butun Şiirleri
Adamın Biri
RuzgÂr
Yeşeren Otlar
Ataturk Kurtuluş Savaşında
Sut
Turk Mavisi
Yangın
Guz Turkuleri
"Cahit Kulebi, aydın bir saz şairi ictenliği, bir Karacaoğlan rahatlığı ve temiz bir dil ile, zaman zaman kotumser, guvensiz, kendi turkusunu soyledi. Yarım kafiyeler, ic sesler, duygu ve duşuncelerine eklediği zarif benzetmeler ve soyleyişindeki titizlikle en sevilen şairler arasına girdi."
Behcet Necatigil
"Ben teşbihten haz etmem... Nicin şiirlerini seviyorum?
Kulebi bu işi ustalıkla idare etmesini biliyor da ondan. Onun başka şiirlerinde bazı teşbihler gordum, onları da sevdim... Bu teşbihleri teşbihten saymamak lazım. Burada teşbih hudutlarının dışına cıkan bir ifade kuvveti var... Kulebi eskilerin mecaz-ı urfi dedikleri halk mecazlarını kullanıyor. Bal gibi, mis gibi, gul gibi v.b. Bu şiir gelecek yıllara Cahit Kulebi devrinin bir tarihi olarak kalacak... Kulebi'nin şiirlerini okumakla doyamıyorum."
Orhan Veli Kanık
"Humor - ses - ses... Kulebi'de temel oğe muziktir. Kırın şairi... Cahit Kulebi Turkiye coğrafyasının şiirini yazıyor. Hicbir şair şiiri bitirmeyi Cahit Kulebi gibi bilemez."
Cemal Sureya
Benim doğduğum koylerde Şimal ruzgÂrları eserdi,
Hep bu yuzden dudaklarım catlaktır
Op biraz!
Sen Turkiye gibi aydınlık ve guzelsin!
Benim doğduğum koyler de guzeldi
Sen de anlat doğduğun yerleri,
Anlat biraz!
Sayfa Sayısı: 344
Baskı Yılı: 2006
Dili: Turkce
Yayınevi: Bilgi Yayınevi
Kitap Adı: Butun Şiirleri Yazar: Cahit Kulebi Yayınevi: Bilgi Yayınevi Dil: Turkce Barkod: 9789752201897