"Azizim Pogostov! Kayınbabamın işlerinin bozulduğunu biliyorsun. Boğazına dek borca batmış durumdadır. Yarın, obur gun eşyalarını haczetmeye gelebilirler. Bu, hem onun, hem de benim ailemizi yok etmeye, namusumuzu lekelemeye yeter Ben onuruna duşkun bir adamım. Dun yaptığımız aile toplantısında kaynatamın değerli, para eder nesi varsa saklamaya karar verdik. Adamcağızın tum varlığı tabutları olduğu icin (Bildiğin gibi kendisi kentimizin en iyi tabut ustasıdır) bunların en değerlilerini sectik. Bir dost olarak bize yardım etmeni istiyorum, desteğini bizden esirgeme, malımızı, onurumuzu kurtar! Bunu bizden esirgemeyeceğini umarak, aziz dostum, geri isteyinceye dek odanda kalması icin bir tabut gonderiyorum. Yakın arkadaşlarımın, dostlarımın yardımı olmazsa mahvolacağımız yuzde yuz. Tabut sende en fazla bir hafta kalacaktır Gercek dost bildiklerime birer tane gonderiyorum. Sizlerin gonluyuceliğinize, iyilikseverliğinize guvenim sonsuzdur
-İvan Celyustin-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 158

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Araf Yayıncılık
Kitap Adı: Korkunc Bir Gece Yazar: Anton Pavlovic Cehov Yayınevi: Araf Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2012 Dil: Turkce Barkod: 9786054533992