- Elbette buyuk ve tehlikeli iş! Sana şunu da soyleyeyim, yalnız polisten değil, herkesten korunmalısın. Kimseye birşey soyleme. Babana da, en yakın dostuna da soyleme. Cunku bu yaptığın iş, en ciddi parti sırrıdır. Ve parti sırrını ele veren her insan parti onunde, arkadaşları onunde ve butun Bulgaristan halkı onunde iki kat suc işlemiş olur. Seni darağacına da cekseler, parti sırrını yine korumalısın. Kimseye birşey sorma ve kimseye de birşey soyleme. Seni parca parca etseler bile susmalısın!"
- Ey zafer uğrunda savaşanlar, zaferi sabırsızlıkla, titreyerek bekleyenler, kucuk oldukları icin o gunu hatırlamayanlar, henuz doğmamış ve nalcalı jandarma cizmelerinin sesleriyle uykularında belinlememiş olanlar! Sizler, hepiniz, zaferi gozbebeğiniz gibi koruyunuz!..
Parti sırrına gelince...
Ben butun işkencelere katlandım ve onu vermedim. Onu, onuc arkadaşım da vermedi. Onlar ağızları kapalı, ceneleri kenetlenmiş olarak olduler. Bunun icin, katillerin onları gomdukleri yerde bugun bir anıt vardır ve uzerinde altın harflerle şunlar yazılıdır:
"Onlar, bizi yaşatmak uğruna olduler."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 150
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Yar Yayınları
Kitap Adı: Parti Sırrı Yazar: Marko Marcevski Cevirmen: Bulent Habora , N. Sel Yayınevi: Yar Yayınları İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9789757530459