Bir zamanlar Turkiye'nin en onemli kamu kurumlardan biri olan İDO'nun Genel Muduru Dr. Ahmet Paksoy'un başarıya uzanan hikÂyesi. Universitede bir akademisyenken, bir gun aniden İDO genel mudurluğune atanan Paksoy, denizcilik alanında dunyanın en buyuk filosuna sahip işletme olmayı nasıl başardıklarını anlattı.
Kurumun başına ilk geldiğinde neler yaptı? Universite ile iş dunyasının hangi ozgun yonlerini bir araya getirdi? Bazı konulardaki tecrubesizliğini nasıl aştı? Kamuda ne gibi eksiklikler gordu, bunların uzerine nasıl gitti? Nasıl bir yonetim tarzını benimsedi? Krizleri nasıl yonetti? Bir kamu kurumunu ozel sektor ruhuyla nasıl calıştırdı? Kurumu ve kendini geliştirmek icin neler yaptı? Neleri daha iyi yapabilirdi? Yaşadıklarından ne gibi yoneticilik dersleri cıkardı? İşletmenin kamudan ozel sektore geciş surecinde neler yaptı?
Bu kitap, yonetim pratiğine ilgi duyan profesyoneller kadar, buyuk hedefleri olan gencler icin bir başucu kılavuzu.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 170
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
Kitap Adı: Tecrubesizliğin Şansındır Yazar: Ahmet Paksoy Kapak: Begum Cicekci Yayın Yonetmeni: Mustafa Kupuşoğlu Yayınevi: Alfa Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051067520