Yaşadığı toplumda başkalarıyla iletişim halinde olmak, insanoğlunun en temel ihtiyaclarından biridir. Bu fenomen, ilk girişimi yapanla muhatabı arasındaki yakınlaşmayı sağladığından her iki taraf icin de sonsuz mutluluk verici olur.

Gezip gorduğum, yediğim ve ictiklerimden, keyif alırken, herkesin yanımda olmasını istiyor, tum guzellikleri dostlarımın, hatta diğer insanların da yaşamasını arzu ediyordum. Ancak esas guc olan ise, boyle bir şeyin mumkun olmadığını bile bile ısrarımda direnme kararlılığımı surdurmemdi.

Bu guzel anıları geri donunce yeniden yaşamak umidiyle, yanımdan hic ayırmadığım defter, kalem ve fotoğraf makinem gezi boyunca devamlı elimin altındaydı. Bir yandan rehberi dinleyip, not alırken, diğer taraftan da etrafı gozlemleyip, bol bol goruntu kaydediyordum.

Dokuz gunde altı ulke gezdik. Sonunda topladığım bilgi ve belgelerdeki Balkanlar' ın o buyuleyici guzelliğini, yaşadığım duygularla yoğurarak, mutlaka başkalarının onune koymam gerektiğine inanmaya başlamıştım.. Paylaşmanın mutluluğuna bir turlu doyamayan ben, işte bu yuzden, boyle bir anı romanın ortaya cıktığını fark ettim.
-Rıza Hekim-
(Tanıtım Bulteninden)

Sayfa Sayısı: 168

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Arı Sanat Yayınevi
Kitap Adı: Kara Sevdam Balkanlar Yazar: Rıza Hekim Yayınevi: Arı Sanat Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786055021108