Latin Amerika edebiyatının buyuk yazarlarından sayılan Uruguaylı Mario Benedetti, aşkın, surgunluğun ve hayata tutunma azminin en guzel metinlerini yazdı. Yaşadığı donemin zorlu koşullarında kalemiyle birlikte politik mucadelenin icinde ve sıcaklığında var oldu. Benedetti, Kırık Koşeli İlkbahar'da, vatanından koparılan ama yaşamaktan vazgecmeyenlerin insanlık durumlarını kimi zaman bir cocuk aklının aydınlığıyla anlatıyor.
"Soğuk olmadığında yaz olduğunu duşunuyorum ve sıcak olmadığında da kış olduğunu. Bir de bakıyorum ki, sonbaharmış. Kış icin giyeceğim var, yaz ve ilkbahar icin de ama sanırım bunlar sonbaharda işime yaramıyor. Babamın olduğu yere daha yeni sonbahar gelmiş ve babam bana mutlu olduğunu cunku demir parmaklıklar arasından kuru yaprakların geldiğini ve bu yaprakların benim mektupcuklarım olduğunu hayal ettiğini yazmış."
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 208
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Ayrıntı Yayınları
Kitap Adı: Kırık Koşeli İlkbahar Yazar: Mario Benedetti Cevirmen: Filiz Ozturk Yayınevi: Ayrıntı Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9789755398105