Şukran Ural, Ben Anneme İnandım adlı kitabını, doktorların en fazla iki ay omur bictikleri Losemiden kurtulduktan sonra, diğer hastalara ışık tutması inancıyla kaleme almış.

İnsanı hayatın tum yukune, şartların zorluğuna ve zaman zaman cevresindekilerin muhalefetine karşın, dimdik ve canlı tutan şey nedir? Hayat yolunda, hic vazgecmeden her gun bir adım daha atma gucunu nereden bulur insan? Fırtınalı bir denizde kaptana, laboratuarında bir bilim insanına kim yoldaşlık eder en cok?

Hayat yolunun inişleri ve cıkışlarında kimdir bize en cok yarenlik eden? Mevsimler gelir gecer; gunler, aylar gelir gecer. Yıllar sonra hayatın kıyısına oturup, gecmişini seyre daldığında insan, her şeyin gelip gecici olduğunu gorur. Tum gecip gidenlerin ardından insanın icinde bir tortu kalır. Aşkla, sevgiyle, umutla, sevincle olduğu kadar acıyla, kederle, huzunle harmanlanmış bir tortu.

İnsanı icinde biriktirdiği bu tortuya karşın her gun yeni bir umutla uyandıran nedir? Hicbir umidin olmadığını soyledikleri zaman bile, yuruduğu yolda insana, hangi uzak yıldızın ışığı yol gosterir?

Ben inandım. Kendime inandım, Cocuklarıma, aileme, kardeşlerime, dostlarıma inandım. Yapamazsın dediler! Yapabileceğime inandım. Olmaz dediler, olabileceğine inandım. Mucize yoktur derler. Ben mucizelere inandım. Sadece inanarak nelerin başarılabileceğini gordukce daha cok inandım. Olumden, yaşama inanarak dondum. Henuz kucuk bir kız cocuğuyken annem bunu oğretti bana. Duşmek onemli değil, onemli olan kalkıp, yuruyebileceğine inancının tam olması.
Ben anneme inandım ve yurudum.

Sayfa Sayısı: 160

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Gita Yayınevi
Kitap Adı: Ben Anneme İnandım Yazar: Şukran Ural Yayınevi: Gita Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9789758915392