"Ustat John Wyclif'i daha once bu kadar kederli gorduğumu hatırlamıyorum.
Her şey nihayet sona erdiği zaman bana bir Âlimin kitaplarını calmanın bir erkeğin karısını calmak kadar kulfetli bir iş olduğunu soyledi.

Ancak o zamanlar bir karım veya pek fazla kitabım olmadığından, bu duşuncenin doğruluğunu tayin edebilecek bir durumda değildim."

İşte Oxford yakınlarındaki ortacağ kasabası Bampton'da cerrahlık yapan Bampton Kalesi mubaşiri Hugh de Singleton'ın yaşamından enfes ve merak uyandırıcı bir oyku daha. Hugh kitapları arayışında en az kendisi kadar etkili olan guzel Kate'e abayı yakmıştır.
Birkac kararlı hasım onu durdurmaya calışmaktadır, ancak bunun nedeninin acgozluluk mu, yoksa daha kişisel bir garez mi olduğu bilinmez. Sonra nehirde kitaplardan birini satmaya calışan yoksul bir oğrencinin cesedi bulunur: fakat gorunuşe gore delikanlı oylece nehirde boğulmamıştır...

"Cok ceşitli karakterleri ve basit bir dille anlatılmış hikÂyesi ile Murekkep İzi okuyucuya 14. Yuzyıl mutfağı ve toplumsal adetleri hakkında geniş bir manzara sunuyor. Yazarın John Wyclif'in oğretilerinin yarattığı politik ve dini etkilerin coğundan kacınmış olması romanı genc yetişkinler icin kusursuz bir hikÂye haline getirmiş."
Historical Novel Society

"Bu kitabın en etkileyici yonlerinden biri de, Mel Starr'ın hikÂyeyi yazmadan once yaptığı araştırmaların derinliği olsa gerek. Yazar hikÂyeyi bir ortacağ cerrahının ağzından kalmayıp Ortacağ'a dair gunluk yaşam şartları, yemekler, giysiler ve cok daha fazlasına ışık tutuyor. Hem de son derece heyecan verici bir bicimde."
Mustard Seed Reviews

"Yazar, okuyucuları surekli bir merakta bırakacak gecişler ve gelişmeler yaratmak konusunda cok yetenekli. Ozellikle ortacağ gizemine meraklı okuyucular bu muthiş eğlenceli kitabı ellerinden bırakamayacaklar."
Mini Book Bytes

"Kitap buyuk bir ozenle kurgulanmış ve Mel Starr'ın hikÂyelerin gectiği donem hakkında sahip olduğu bilgi birikimi muthiş!"
Susan Lutes

"Mel Starr bana gore okuyucuyu yakalayarak, neyi kimin yaptığını oğrenene dek sayfaları karıştırmaya devam ettirecek hikÂyeler yazmayı gercekten iyi beceriyor. Mel Starr ve muhteşem kahramanını tanıdığıma cok memnun oldum. Bu kitabı ısrarla tavsiye ediyorum."
Vic's Media Room

"Bu kitap son sayfasına kadar eğlenceli bir gizem havasında devam ediyor. Yazarın okuyucuya Ortacağ'da yaşıyormuş hissi veren, akıcı uslubuna bayıldım."
Tammy is Blessed

"Bu tazeleyici romanı hem yetişkin, hem de genc okuyucular icin şiddetle tavsiye ediyorum!"
The Ramblings of Two Readers

Sayfa Sayısı: 304

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Kitap Adı: Murekkep İzi Yazar: Melvin R. Star Cevirmen: Gokce Cicek Yayınevi: Ephesus Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786055358389