Ne yaparsan yap, bazı yollar sen gittikce uzar. Ne kadar uğraşırsan uğraş, zamanı asla yakalayamazsın. Ve yel nereden eserse oraya savrulursun.

Nasıl bir kelebek olursan ol, sonunda mutlaka ışığa yonelirsin.

"Bir kelebeğin boşluğa suzuluşuydu sonsuzluk ve yine bir kelebeğin ışığa gidişiydi umut. Işığa suzulen bir kelebekse sonsuz bir umuttu."

"Var olanın varlığı unutulur fakat yok olanın varlığı daima oralarda bir yerlerdedir."

"Guneş gelmediğinde mi soğurdu kaldırımlar, yoksa bir cift ayak değmediğinde mi? Yalnızlıktan mıydı, ısının yokluğu?"

"Gerceği fark ettiğim o gunden beri yalnızdım, ya toplum beni uzaklaştırıyor ya da ben onlardan uzaklaşıyordum."

"Gecmişin birikintileri geleceği aydınlatır derler. Ya gecmişin yoksa, geleceğin olmayacak mı? O zaman boş ruhum bir boşlukta mı yaşayacak?"

"Var olduğuna inandıklarının yokluğu mu boşluğa surukler insanı, yoksa boşluk onların yokluğu mudur?"

"İmkÂnsızlık; ışığın hic var olmadığı, umudun ufacık bir parcasının kalmadığı bir durumdur ki boyle bir durum mumkun değildir. İmkÂnsızlığın imkÂnsızlığıdır, her duruma bir imkÂn katan."

Sayfa Sayısı: 178

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: İkinci Adam Yayınları
Kitap Adı: Kelebekler Işığa Gider Yazar: Tuğce Akdemir Yayınevi: İkinci Adam Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051284125