Dostlukların başka havalara girdiği, edep ve hayanın alıp başını gittiği, dunyanın başka bir hal aldığı gerceğiyle okuyucularını samimiyetle yuzleştiren Nurettin Durman'a, anlamlı bir selam vermek istiyorum, nicedir. Duşuncemi sevgili Adem Ozbay'la paylaştığımda, gozleri ışıldadı. "Hemen bir armağan kitap cıkaralım" diyerek beni cesaretlendirdi. Ancak araya başka başka dunya işleri girdi, iş uzadı.

Nurettin Durman'ın 'şanına yakışı' bir armağan kitap hazırlamamız gerekiyordu. O gunlerde buyuk bir heyecanla, yuzun uzerindeki dosta, arkadaşa internet yoluyla ve telefonla ulaştım ve bircok kişiden, projeye destek sozu aldım. Fakat vaatlerin coğu ne yazık ki sozde kaldı. Kitapta yer almayı 'kezinlikle' arzu ettiğini soyleyen, Durman'ın dostlarından bir kısmı da bu konuda cimri davrandı, ihmal etti ya da unuttu katkı sağlamayı.

Adem Ozbat, ABD'ye gitti. Nurettin Durman, rahatsızlandı. Ama projeden asla vazgecmedim...

Sonra Adem Turan'la paylaştım konuyu... Cok heyecanlandı ve 'cok guzel, hemen başlayalım' dedi. Şair dostumuz Hasip Bingol elindeki Durman'a ilişkin yazıları, soruşturmayı ve bir soyleşiyi bu kitapta birleştirme guzelliği gosterdi. Gulcin Durman, babasının ozel arşivinden fotoğrafları paylaştı bizimle. Yayıncı ustamız Mekki Yassıkaya ise başından sonuna proje icin elinden gelenin fazlasını yaptı.

Fazla soze gerek yok: "Bir Duş Yolcusu", bir Ozcan Unlu eseri değildir. En az Unlu kadar, Adem Ozbay, Adem Turan, Mekki Yassıkaya, ozellikle de Hasip Bingol projesidir. Bu dostlara sonsuz teşekkur ediyorum.

Soz ucar, yazı kalır:...Umarım bu eser, eksikleri kapatacak yeni projelere guclu bir kapı aralar...

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Erguvan Yayınları
Kitap Adı: Bir Duş Yolcusu Yazar: Ozcan Unlu Yayınevi: Erguvan Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9789756335734