Zengin olma hayalleriyle gittiği Şikago'da, işyerindeki seksi dilberin ayak oyunlarına kurban giden Peyami kendini kapının onunde buluverir. İşten atıldığı yetmezmiş gibi, bir sure sonra yabancı diyarlarda ırkcı aşağılamalara maruz kalan kahramanımız bu durumu kendine hic yediremez. Turkiye'ye geri donmeye karar verir ancak bu uğurda ayırdığı son parasını da bir dolandırıcıya kaptırır. Onun buralara kadar gelmesini sağlayan dahiyane fikirlerine bu kez de memlekete geri donebilmek icin ihtiyac duyacak, kendi ucağını kendi yapacaktır!

Dimitri, Kostas, Marie Belle ve kaptan pilot Peyami: 1930'lu-40'lı yıllar Şikagosu'na damgasını vurmuş bir avuc İstanbullu... Sizleri "Tayyare"lerine bindirip farklılığın zenginlik olduğu evrenlerine ucuracaklar.

"Beni Turkiye'ye taşıyacak ucağı kendim yapacağım. Evet, doğru duydunuz, kendime bir ucak yapacağım! Hooverkent'e atılmış bir ucak buldum. Atılmış dediğime bakmayın, baştan yapılırsa gokleri fethedecek kadar kanatları var. Pervaneleri hÂl pırıl pırıl. Derdi nedir, niye hurdaya atılmış bilemedim. Ama onu tamir edebilirim. Onu gene ucurabilirim. Ve dostlar, hepinizi bana destek olmaya cağırıyorum!"

Sayfa Sayısı: 221

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Yitik Ulke Yayınları
Kitap Adı: Tayyare Yazar: Serdar Cekinmez Yayınevi: Yitik Ulke Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9789944362696