Yakın tarihimizin iki donemine, Balkan ve Birinci Dunya Savaşlarımıza damgasını vuran, Hamidiye hafif kruvazoru, Yavuz ağır kruvazoru ve Kurtuluş Savaşımızdan sonra, kıt butcelelerle Donanmamıza katılan Demirhisar, Gayret Muhripleri, Arama Tarama Gemileri ve Savarona Okul Gemisinde gorev yapmak bana nasip oldu. Uzun yıllar, bu gemilerde gorevli olduğum surecte, tarih tutkum nedeniyle her geminin Donanmamıza katılışından başlayarak, hurdaya cıkarılığ jilet oluncaya kadar ki safahatını, Deniz Muzesi Muduru olunca da arşiv ve belgelere ulaşarak bu kitabı meydana getirdim.

Yakın tarihimizin deniz muharebelerini, genc kuşaklarla paylakşmak istedim.

Deniz Albayı olarak emekli olunca da tarih bilincine sadık kalarak gemilerin seruvenlerini, kendilerini gemilere adayan kahraman bahriyelilerin ozgecmişlerini de ozellikle yazdım.

Balkan Savaşı'nda Kara Ordumuz yenilirken, tek başına Ege, Akdeniz ve Kızıldeniz'de Turk Sancağını dalgalandıran, Gazi Hamidiye ve onun kahraman bahriyelilerinin "Akın Harekatını", Birinci Dunya Harbi'nde Canakkale Boğazı'ndaki savaşların tarihcesi, Yavuz ve diğer gemilerimiz ve kahraman bahriyelileri sizlerle.

Dili: Turkce
Yayınevi: Kastaş Yayınları
Kitap Adı: Bahriyede Gorduklerim Duyduklarım Yazar: Kazım Erbil Yayınevi: Kastaş Yayınları Dil: Turkce Barkod: 9789752820951