Bundan birbucuk yıl once, Beşir Fuad'ın Victor Hugo uzerine yazdığı kitabın, bazı yerlerini anlayamadığım ve aklıma yatmadığı icin, kendisine bir mektup yazarak, bu konular uzerine sorular sormuştum. Bunun uzerine Tercuman-ı Hakikat gazetesinde, yazışarak tartışmaya başladık. Bir sure sonra da, gazete koşelerinde yazışmak yerine, bu tartışmaya ozel olarak, mektuplaşarak devam ettik.

Acıkca soylemeliyim ki, bu tartışma sonucunda Beşir Fuad Bey'e yenildim. Fakat birbirimize yazdığımız mektuplar bana, hic bilmediğim bircok gerceği ve bilgiyi oğretti. Bu mektupların bana ve yaşamıma bircok faydası oldu.

Beşir Fuad adını sonsuz bir minnet ve şukranla, fakat bir o kadar da acıma ve kederle anacağım. Bu mektupları okuduğunuz zaman, ne demek istediğimi cok daha iyi anlayacaksınız.

"Mektuplar"ı yayımlamaktaki amacım, elbette Beşir Fuad'a olan hayranlığımı anlatmak değildir. Cunku bunun insanlığa hicbir yararı yoktur. Bu mektuplar, herkesin yarına olabilecek bircok bilgi ve goruşu kapsadığı icin, yayınlamak istedim.

Benim yazdığım mektupları da bu kitaba iliştirmemin nedeni, cok değerleri olduğundan değil, Beşir Fuad'ın acıklamalarının daha iyi anlaşılması icindir. Bu mektupları yayınlamaya daha Beşir Fuad hayattayken karar vermiş ve kendisinden izin almıştım.

Fazlı Necip

Tanıtım Yazısı'ndan

Sayfa Sayısı: 108

Baskı Yılı: 2010

Dili: Turkce
Yayınevi: Artes Yayınları
Kitap Adı: Mektuplar Yazar: Fazlı Necip , Beşir Fuad Yayınevi: Artes Yayınları İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9786055664015