“Cemil Kavukcu’nun oykuleri akrabam olur. Kişilerinden, mekÂnlarından, dertlerinden, dillerinden. Nasıl olmasın?

Tek başına kişileri bile yeter. Her biriyle cocukluk, ergenlik, gencliklerinde tanışmıştım. Yetişkinlikleri derken artık emekli olmuştu pek coğu. Oyku oyku, kitap kitap takip etmiştim her birini. Başka durumlar, vakalar icinde karşılaşmıştık. Yalnız, yabancı, ıssız dunyalarında dayanışmalarına da tanık olduğum bu kişiler baba korkusu, okul, sınav derken olum korkusu, yaşam korkusu, sevme-sevilme, aile korkusu, kasabada sıkışma, kentte tutunamama... Bir bicimde ve sebeple cocukluktan yaşlılığa korkuyla kuşatılmışlardı.”

Beşinci Pencere: Cemil Kavukcu Kitabı, edebiyatımızın son donem yetiştirdiği en onemli oykuculerden Cemil Kavukcu uzerine dergilerde yazılmış yazıları, incelemeleri bir araya getiriyor. Melike Kocak’ın derlediği, hazırladığı bu kitap ilk yapıtlarından bugune oykuculuğumuzun gundemindeki bir yazarı yakından gorme olanağı sağlayacak okurlarımıza.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Beşinci Pencere Cemil Kavukcu Kitabı Yazar: Melike Kocak Yayınevi: Can Yayınları İlk Baskı Yılı: 2008 Baskı Sayısı: 2. Basım Barkod: 9789750735653