Bundan 25 sene once şiirlerimi kitap olarak bastırmak gibi bir hÂyÂlim vardı ama olmadı. Daha sonraları o şiirlerimin bir kısmını beğenmemeğe başlayınca; iyi ki de olmamış dedim. Yıllar ne kadar da cabuk gelip geciyor; 20 sene onceydi, ilk senaryomu amator bir calışmayla filme donuşturduğum ve akabinde (kendime gore) iddialı ikinci bir senaryomu yazışım. "İstikbal"ı butun gayretlerime rağmen filme donuşturemediğimden hevesim yine kursağımda kalmıştı.
Yazmak; ibadettir, hizmettir, paylaşmak ve dertleşmektir. Yazarak oğrenmenin, yazarken duşunmenin ne demek olduğunu yine yazanlar bilir. Biz Turklerin yazmak gibi alışkanlığımız yoktu. Cok şukur son yıllarda konuşanlarımızın yanısıra yazanlarımız da artmaya başladı. Ben de bu kervana dahil olmak, yuzlerce yazımın icinden sectiklerimi bir kitapta toplamak ve "ehl-i kitap"lardan olmak arzusundaydım.
Galiba nasip buguneymiş... Hep, "iyiliği yap, at denize, balık bilmezse Halık bilir" dusturundan hareket ettiğimize inanıyorum. Yumurtalarını kuma gomdukten sonra arkasına donup bakmadan cekip giden kaplumbağalara benzetiyorum benim dahil olduğum kuşağı. Bu ilk kitabımız, biraz da arkada bıraktıklarımızı sahiplenmek ve geleceğe emin adımlarla ilerlemek icin atılan bir adımdır.
Sayfa Sayısı: 152
Baskı Yılı: 2008
Dili: Turkce
Yayınevi: Birun Yayıncılık
Kitap Adı: Toplum Rayda Cıkarken Yazar: Mahmut Aşkar Yayınevi: Birun Yayıncılık İlk Baskı Yılı: 2008 Dil: Turkce Barkod: 9789759961275