Sevgilimle surekli tartışıyorum, o beni anlamıyor, tartışmamız surekli buyuyor, cok bencil davranıyor gibi bir suru sorun mu yaşıyorsunuz? Bu sorunların ustesinden gelmek icin şu şekilde konuşmanız gerekiyor;

Erkekler tartışmayı sevmezler, bunun icin tartışmadan cok kavga ederler. Peki tartışmalarınızı kavgaya donuşturmemek icin nasıl tartışmanız gerekir. Unutmayın, kocanızın sizi anlamadığı kadar siz de ona kendinizi anlatamıyorsunuzdur. Bundan yola cıkarak kendinizi daha iyi ifade etmek istiyorsanız secmeniz gereken uslubu sizlere anlatacağız. Eğer bu cercevede tartışmanızı surdururseniz bunun kavgaya donuşmesi oldukca guctur.

Genelleme Yapmak: Bir hata da, kişilerin birbirlerinin kişilik ozelliklerini suclamak yerine sucları genellemek gerekir. Karşınızdaki kişinin o hatayı hep yaptığını gostermek o kişinin kendisini yetersiz hissetmesine neden olur. Ornek vermek gerekirse;

Yanlış; Sen beni kırmak icin elinden geleni yapıyorsun.

Doğrusu; Boyle yaparak beni kırıyorsun.

Muhalefet Olmak: Her konu hakkında onun karşısında yer almak. Hatta şeytan bile gelse onun avukatlığını yapmak. Her konuda karşıt goruş belirterek kendi duşuncelerinizi ortaya koymanız ve bunda ısrar etmeniz, karşınızdaki kişiyi aptal ve bilgisiz yerine koyduğunuzu hissettirir bunun icin sizden uzaklaşır.

Yanlış: Bence bu işin sonunda başarısız olacaksın, bir daha duşun.

Doğrusu: Bu cok ciddi bir karar, bir kere daha duşun, oyle karar ver.

Akıl Okumak: Kişiler birbirlerini anlamaktan cok, soylemediklerini anlamaya ya da negatif anlamlar yuklemeye meyillidir.

Yanlış: Bunu her ne kadar beni duşunduğun icin yapıyorsun asıl amacın beni kucuk duşurmek.

Doğrusu: Gecen gun başkalarının karşısında beni cok uzdun, bu konuyu başka bir zaman etraflıca konuşalım.

Surekli Kendini Haklı Gormek: Kendinizi butunuyle haklı gormek dolayısıyla karşısındakini haksız gormektir. Bunu bilmelisiniz, hicbir zaman tek taraf haklı ya da tek taraf haksız değildir. Mutlaka iki tarafın da yanlışları vardır. Sadece bir tarafın hataları fazladır.

Yanlış: Kavgaları sadece sen başlatıyorsun.

Doğrusu: Ben tartışmaları sevmeyen biriyim, bunun icin sen biraz sakinleş, sonrasında konuşuruz.

NeOldu