Sevgili ozguvenim!
Lutfen evine don.
Seni cok ozledim.
Soz veriyorum,
bir daha hic ayrılmayacağız."
Kadınlar hur doğar. Sonra, yaşarken bir şeyler olur ve kimisi bu kadınların, bir sele kapılıp 'oyle inanarak', 'şoyle kendini adayarak', 'boyle delicesine' akar durur. Neyse ki, kimi dramatik surprizler işe yarar da, yeniden ozgurleşir kadın. Kendi yolunu bulur. Ve dunyanın en guzel kadını olur.
Bağdat Caddesi'nin en guzel kızı, yıllar sonra incinmiş gururu, gri eşofmanı, dip boyası gelmiş sacları, ayva gobeği ve yanlardan pırtlayan yağlarıyla donmuştu Cadde'ye. Ama kendini toplaması uzun surmeyecek, bir kuafor seansı, alışveriş turları, eski dostlarla kabarık hesaplı birkac buluşma ve kimi cazip flort girişimleri sayesinde tastamam dirilecekti. Ah, yakışıklı mı yakışıklı bir Golden olan Hope'u da unutmayalım. İşte Yasemin'in yeni hayatı! Peki her şeyin bu kadar mukemmel gitmesi mumkun mu? Elbette hayır. Pişmiş tavuğu dahi kıskandıracak hadiseler pusuya yatmış, Yasemin'i bekliyor. Gelip gecen kocanın turlu bicimlerde unutturduğu 'ihtiras', pek ihtimal verilmeyen, hazırlıksız zamanlarda Bağdat Caddesi Guzeli'ne kendini tekrar hatırlatacak. Ve yeniden keşfedilen aşk,Yasemin'i kollarından tutup epeydir ayrı kaldığı ozguvenin duvarına şoyle bir carpacak. Ki, iyi de edecek. Bağdat Caddesi Guzeli boyunca Yasemin, gozlerimizin onunde dunyanın en guzel kadınına donuşecek, donuşmek isteyen kadınlara da ilham verecek.
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 312
Baskı Yılı: 2014
Dili: Turkce
Yayınevi: Artemis Yayınları
Kitap Adı: Bağdat Caddesi Guzeli Yazar: Ender Aksu Yayın Yonetmeni: Ilgın Sonmez Yayınevi: Artemis Yayınları İlk Baskı Yılı: 2014 Dil: Turkce Barkod: 9786051425191