Susmanın gizemi hem olumluluk hem de olumsuzluk barındırabilir. 'İnsanın salt kendine yalan soyleyemeyeceğini' duşunduğumuzde, Bir Zamanlar Ağactım anlatısında Ferdi Tayfur'un bu yalansızlığı kimi ofkeyle, kimi huzunlu bir gulumsemeyle yaşadığını duşunuyoruz. Kendi dunyasıyla doğayı birleştirip, doğru ve yanlışların altını cizerek akan, yureğe işleyen bir calışmaya imza attığını soyleyebiliriz.
Zamanı yenen sanat her zaman yaşamalı. Cunku akıp giden zamanı tek durduran gucun sanat olduğu, insanın var oluşundan bu yana duruşuyla kendini kanıtlamıştır. An'lık cıkarların sanal coşkusunu yaşayanlar kaybolup giderken, kotuluğun iyilik karşısındaki zavallılığı, o sıradan diyebileceğimiz insanların adsızlığı sanat aracılığıyla taşınmaktadır yarınlara.
Ferdi Tayfur, magazin dunyasının o yıkılası yanına tanıklık etmiş birisi olarak, o acımasızlığı vurgularken, yaşamın butununu de gozden ırak tutmuyor.
Bir Zamanlar Ağactım, hepimizin hikÂyesi aslında.
Sayfa Sayısı: 171
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: Kora Yayın
Kitap Adı: Bir Zamanlar Ağactım Yazar: Ferdi Tayfur Yayınevi: Kora Yayın İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786055601409