Uzaklık ve Ayrılık Aşkı Engelleyebilir mi? Peki ya Hayat? Cevapları Bu Yolculukta Gizli...
Adam kadına sordu usulca: "Sen niye ayaktasın bu saatte, niye uyumuyorsun?"
Kadın durdu derin bir nefes alıp "Uyuyunca hayat kacıyor, ustelik kacmaması da gerek, dışarda insanlar yaşarken kacırmamak gerek hayatı" dedi...
Adam kadının cocuksuluğu karşısında tebessum ederken aklından neler kurguladı bilinmez ama hemen ekledi: "Bu nasıl bir hırstır?"
Kadın gulumsedi, bunca senedir hayatında ilk kez birileri bu durumu hırs olarak adlandırmıştı... Ustelik zekice bir algıyla... Kadın uzun uzun bakıp "Bu hırs mıdır? Bilemedim. Hayattaki tek hırsım bu o zaman eğer bu bir hırssa… Gerci hayatı yakalamaya calışırken en cok ıskaladığım şeydir hayatın kendisi... ve sırf bu yuzden ıskalanmış tum hayatlara Eylul Aniden Gelir" dedi
Adam durdu anlamlı anlamsız bir suru cumle kurdu... Kadınınsa aklından gecen tek bir şey vardı... "Artık kendi kuytumda kendime sarılarak uyumak istemiyorum, birilerine inanmak ya da en azından inanmayı denemek istiyorum" dedi fısıldayarak... Onca yıldan onca yoldan sonra en can acıtıcı itirafıydı kendisine...
Adam, "Efendim" dedi durumu fark ettiğinde, kadınsa hemen o an toparlanarak, "Yok bir şey, uyumam gerek artık" diyerek uzaklaştı kendinden.

Sayfa Sayısı: 126

Baskı Yılı: 2013

Dili: Turkce
Yayınevi: Yitik Ulke Yayınları
Kitap Adı: Eylul Aniden Gelir Yazar: Esra Elikara Yayınevi: Yitik Ulke Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9789944362658