Keşke "cocuk da yaparım kariyer de" demeseymişim de, şoyle sakin sakin hamileliğimin tadını cıkarabilseymişim.
Gunlerden 12 Şubat 2007 idi; sabahın ilk ışıkları yine her zaman olduğu gibi camımızdan kalkmam gerektiğini hatırlatırcasına iceri girmişti. Uyku mahmurluğunda benim mi, yoksa babanın mı once banyoya gireceğinin kavgasını uzun zamandır yapamaz olmuştuk. İyice ağırlaşan bedenim yapılması gereken her şeye once benim başlamamın gerekliliğini ortaya cok iyi koyuyordu.
Bazen seni evden cıkarmak neredeyse mumkun olmuyordu. Ozellikle bir gun kendimi kaybedip sana zarar vermekten korktuğumda karşı komşumun kapısını calmıştım. "Doktora gitmem lazım ama ustunu giymiyor cok bunaldım" dediğimde cevabı cok basitti, "giydirmeden gotur sen de!"
Anne olmak zor derlerdi, gercekten de oyle; ben anne olmayı "kalp sızısı" olarak nitelendiriyorum. Anne olduktan sonra tanıştım bu duyguyla, heyecandan kalbimin attığı cok oldu ama kalp sızısı başka bir şeydi. * * * Ev gezmesinde arkadaşınla sessiz kelime oyunu oynuyordunuz. Biz de bilmeye calışıyorduk. Birinde cicek anlatmaya calışıyordun kollarını acıp sabit durmuştun biz de bilememiştik. "Arkadaşım iyi de şoyle koklasaydın keşke anlardık belki" dediğinde cevabın superdi, "iyi de ben ciceğim kendimi nasıl koklayayım."
Uzun sure ara verdiğimiz bisiklet turu fikrini ara ara yoklasan da hep bir bahaneyle ertelemiştik. İlkbaharın dışarıyı ısıtan ama evi buz gibi yapan havasından kurtulup kendimizi dışarı atmıştık.
Sayfa Sayısı: 188
Baskı Yılı: 2013
Dili: Turkce
Yayınevi: İkinci Adam Yayınları
Kitap Adı: Ege'nin Kitabı Yazar: Gorgulu Guler Yayınevi: İkinci Adam Yayınları İlk Baskı Yılı: 2013 Dil: Turkce Barkod: 9786051283760