Zaman geciyor... Sensizlik zamanındayım yıllardır, sensizlik zamanı; huzun zamanı... Ellerimde gullerim, gozlerim yaşlı, hicbir şey anlaya-madan, oylece bakakaldım ardından... Zaman gelmişti, hic kabulle-nemesem de zaman; ayrılık zamanıydı... Yoktu aşk denen o buyuk yalan, sevmek eskidendi, sevilmek; inanmaktı bir yalana, aldatılmak-tı... Bir daha aldanmaya gucu yoktu bu gonlun, zaman; değişmek zamanıydı... Zaman icinde bir masal okudum, masalda kendimi buldum... Şah Şehriyar'ın masalıydı; aldatılan Şah Şehriyar'ın… O da aldatılmıştı ve tovbe etmişti aşka, kusmuştu tum kadınlara... Ve kendine masallar anlatacak birini bekledi, Şehrazad'ı buldu sonunda... Bende oyleyim işte... Zamanlar gecti, değiştim, aşk denen o aldatmacayı unuttum, kustum her şeye ve hatta kendime bile, uzaklaştım evimden, ailem-den ve hatta kendimden... Onca yol, onca zamandan sonra evime dondum, aileme, kendime... Her defasında inanmak istedim, aldan-mak istedim, o bile olmadı... Masallar anlatacak birini bekledim, masallarına aldanacağım birini... Ve ne yazık şimdi artık zaman; kabuğuna cekilmek zamanı... Ne masallarım olacak, ne o masalları bana anlatacak bir kahramanım… Bende bir şey var ne olduğunu bilmediğim, diğerleri kadar şanslı olamıyorum hicbir zaman... Aşk buyuk bir yalandı, sevmek cok eskidendi, sevilmekse inanmaktı; yalan olduğu bilinen bir masala, aldanmaktı… Sen ve sana dair her şey gibi, cok eskide kaldı…
Sayfa Sayısı: 98
Baskı Yılı: 2010
Dili: Turkce
Yayınevi: İkinci Adam Yayınları
Kitap Adı: Huzunleri Odunc Alıyorum Yazar: Esra Calışkan Yayınevi: İkinci Adam Yayınları İlk Baskı Yılı: 2010 Dil: Turkce Barkod: 9786055702762