Yakın zamana kadar on yıllar boyunca kitapcı raflarının onemli bir kısmını ne hikmetse bu toplumun değerleriyle celişen, hatta Milletin değerlerine, inanclarına karşı acıkca savaş ilan etmiş ve bu savaşı halen devam ettiren kişilerin eserleri hep işgal etti!
Toplumun buyuk bir kesimini hor goren, onları yok sayan, onlara "bidon kafalı", "gobeğini kaşıyan adam", "komurcu", "makarnacı", "orumcek kafalı"... vb ithamlarla hakaret etmekten geri durmayan bu zihniyetteki (mankurt) yazarları, bu aziz Milletin bir ferdi olarak, bildik anlamıyla munevver veya aydın olarak kabul edebilmek mumkun değildir.
Ben, bu romanı (#hayat) kaleme alırken, onlardan daha iyisini yazacağım iddiasıyla yola cıkmış ta değilim.
Parcası olduğum sessiz yığınlara vermek istediğim mesaj şudur:
Sizin değerlerinizle savaşan sozde aydınların eserlerine mecbur değilsiniz! Bu toplumun sıradan bir neferi olan ben ve benim gibi milyonlarca insan yani sizler, aslında gonlunuzun sesini dinler ve bu sesi korkmadan, cekinmeden yazıya aktarabilirseniz cok daha guzel eserler zamanla ortaya cıkacaktır.
#hayat'ı kaleme alırken bir yazar gibi değil de, sessiz yığınların bir neferi olarak, 40 yıllık yaşanmışlıklar ve benim penceremden hayat'a bakışımı, başka bir deyişle ortalama bir hayatı, gonlumden geldiğince ve tabiki yaşadığım ve hatırladığım kadarıyla yazmaya calıştım. Ayrıca yaşamım suresince ulkemde ve gonul coğrafyamızda yaşanan ve bende olumlu veya olumsuz izler bırakan onemli olayların detaylarına fazla girmeden bu romanda değinmek istedim.
Hayat hikÂyemi anlatırken yeri geldikce de siyasi ve sosyal olaylara ve de yakın tarihe bakış acımı da sizlerle paylaşmak istedim. Teknik bilgi gerektiren dini konularda ise işin ustatlarından alıntılar yaparak o konuları da yeri geldikce sizlerle paylaşmaya gayret ettim. Kendimi, bilindik anlamıyla bir yazar olarak gormediğimi tekraren hatırlatmayı bir borc goruyorum ve diyorum ki ben bilindik anlamıyla "yazar" değilim. Sadece gonlunun sesini kaleme-kÂğıda aktaran SEN gibi bir faniyim. Yani Yazmasaydık ANI kalacaktı, Yazdık ROMAN oldu!
Bu eserde, genel olarak hayatı/mı anlatmaya calıştım ama coğu okuyucum, eserin ilerleyen safhalarında "Aaa bu kitap beni mi anlatıyor!" diyeceğini duşunuyorum.
Bu eseri okurken;
Kimi zaman huzunlenecek,
Kimi zaman şaşıracak,
Kimi zaman vay be! diyecek,
Kimi zaman gozleriniz dolacak,
Kimi zamanda tebessum edeceksiniz,
Hatta bazı yerlerde kahkahayla guleceksiniz.
Ve son olarak, bu romanı yazmamdaki asıl ve en onemli gaye;
Kitapseverlere "Bak! Ben yazdım, istersen sen de yazabilirsin" mesajını vermektir.
Francis Bacon der ki; "Sıradan şeyleri gozunuzde buyuterek mucizevi şeylere donuşturmeyin, bunun yerine mucizevi şeyleri sıradan şeylere donuşturun."
Eğer bu #hayat, bir kişinin bile kitap yazmasına vesile olursa, benim icin amac hÂsıl olmuş demektir ve işte o zaman ne mutlu bana…
Yaşanırken cok uzun, Yazarken cok kısadır HAYAT!
Hayata dair etmeye calıştık nacizane uc-beş kelÂm,
İkiyuz kusur sayfalık bir roman ile ettik kırk yılımızı dostlara beyan,
Bilmeyen ne bilsin bizi, bilenlere olsun canı gonulden selÂm,
Velhasıl-ı kelÂm netice-i meram HAYAT cok kısa derim vesselÂm.
Rabbimin lutfu keremi ve Siz KIYMETLİ Dostlarımın ilgi alÂkası sayesinde #hayat inşaAllah yakın bir zamanda raflardaki yerini alarak HAYAT bulacak.
Gayret bizden, Tevfik Allah'tandır.
SelÂm, Sevgi ve Dua ile…
(Tanıtım Bulteninden)
Sayfa Sayısı: 240
Baskı Yılı: 2016
Dili: Turkce
Yayınevi: Kutlu Yayınevi
Kitap Adı: #Hayat Yazar: Halil Kalkan Yayınevi: Kutlu Yayınevi İlk Baskı Yılı: 2016 Dil: Turkce Barkod: 9786059672023