Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bulteninden)
Kehribar’ın kızı Ece yazsaydı bu romanı, başlarken zordu derdi bu yaşananları anlatırken cok zor. Yurdanur yazsaydı kader derdi ilk cumlesinde, ‘yaşanacakların onune kimse gecemez!’. Kehribar onca hatayı nasıl yaptığını sorgulayarak başlardı. Şermin ve diğerleri kurulan tuzağa nasıl duştuklerini irdelerdi kaleme sarılarken. Yurdanur’un hicbir şeyden habersiz gok gozlu cocukları yoğun bakım kapısında nobet tutarken Vahit’in yureğine yazılıyordu baştan sona tekrar tekrar gercekler. Her şey cocuklar icindi; Bilselerdi gizli fedakarlığı ve yazarı olsalardı yaşananların, “Kendisi icin yaşamayan tek insan annedir.” diyeceklerdi “Yeryuzunun en guzide annesi bizim annemiz.”
Hicbirinin aklından gecmedi bu hazin olayı kaleme almak. Hepsini tanıyan ben de toplumsal bir yukumluluğu omuzlarıma vermesine rağmen bu kadar gozyaşı dokeceğimi bilsem elimi surmezdim.
“İnsan insan icindi ve insan insanın limanıydı. İnsan guvendiği insanı mı severdi yoksa guvenince mi severdi...”
Kitap Adı: Yağmuru Sulayanlar Yazar: Nurten Akpunar Yayınevi: Zinde Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059425636