Yıl 2017. 72 yaşındayım. Ġki oğlum, bir kızımdan olan beş torunumdan dordu yurt dışında yaşıyor. Bir dede olarak bugunlere hangi koşullarda ve nasıl geldiğimizin oykusunu torunlarımla konuşup paylaşamadım. Vatan toprağı bildikce, tanıdıkca sevilir. Gecmişten gunumuze dondukce ilerleyen gorunmez bir tekerlekle ulaştık. Yarınlara o tekerin izinden gideceğiz. Dunun izi yarına donuk yuzumuz olacak.
Biliyoruz ki bizi yargılama hakkına sahip olanlar torunlarımızdır. Gun gelir okursunuz umuduyla, yuz yuze konuĢma olanağı bulamadıklarımızı yazarak paylaşmak istedim. Anadolu toprağı ve insanı kırımların, zulumlerin, torelerin imbiğinden suzulmuş, orsunde dovulmuş bin bir cile cicekleridir ki; en guzeli ateşin ve terin has gulu cinilerde renk verir. Paylaşmak istediklerim bir yurt guzellemesi değil; insan, toplum, yaşam ve yurt gerceğidir. Bilginin yarısı soz ise yarısı gozdur. Diyorum ki torunlarıma: “Gozle goremediğiniz atalar yurdunu, binip sozun kanadına, tanıyasınız istedim.”
Sevgili torunlarım,
1945 milyonlarca insanın olduğu, oldurulduğu, karanlık ve cılgın bir savaşın sona erdirildiği yıl. Ulkemizde ve dunyada kıtlıklar yılı. Elde avuctakilerin az, beklentilerin cok olduğu yıllar. 1945‟te bir yayla cadırında doğmuşum. Cocukluğumun ışıklı duşler dunyası Cukurova‟nın kuzey doğusundaki Karatepe‟den başlayıp, nehirlerin, cayların, balıklı derelerin buluĢtuğu Aşağı Andırın Ovası. M.O. 8. yuzyılda Hitit Kralı ve Adanova Hukumdarı Asativatas‟ın vahşi kavimlere karşı dirlik duzenlik kurduğu; bir kadının ulke toprakları uzerinde kirmen eğirerek, tek başına bir uctan bir uca gezip dolaşır olduğu barış ve huzur coğrafyası.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Duşten Gerceğe Yazar: İsmail Arslan Editor: Ufuk Tekin Yayınevi: Karahan Kitabevi Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Medya Cinsi: Ciltsiz Barkod: 9786059374583