Bir yanım beni savundu yine de. ”Hak etmişti.” dedi, zalimce. “Şu gorduğum masum mudur dun canavarlaşan?” diye, sordu diğer yanım. Simsiyah sacları alnıına dokulmuştu, yuzunde buruk bir tebessum vardı. Tebessumunun hemen ardında beliren bir gamze, “Kucucuk.” Oyle kucuk ki dunyadaki tum mutluluklar sığabilecek icine... Kucuk patika yolun sonundan fırlamış ahşap bir kulube gibiydi gamzesi. Yağmur yağıyordu, ıslanmıştım, patikanın sonunda; bacasında dumanı tuten ve belki icinde iki bardak tavşan kanı cay bekleyen bir kulubeydi gamzesi, “Sıcacık.”

Epeycedir kayalıkta oturuyor olmalı ki kulakları soğuktan kıpkırmızı… Dakikalar geciyor gitmem gerektiği halde bir turlu geri gidemiyordum. Yeşilce’nin altı ayı guneşsiz kış, uc ayı kucuk kış, arada bahar… Uc ayı ilkbahar, yaz, sonbahar… Şimdi ise, Yeşilce aniden 12 ay ilkbahar… Normal bir ritim değildi kalbiminki, dunun kızgınlığı vardı icimde, hayır ritimsizlik bundan ileri gelmiyordu, başka bir şeydi. Aramızdaki mesafe iki metreydi, iki metreden daha uzaktı mesafe cok uzaktı ve ben onu Kaf dağının ardından izliyordum. Hayır, aramızdaki mesafe iki metreden daha yakındı, sol goğsumun kafesi icindeydi artık muhterem… Aniden dondu arkasını. Kopyası elinde, oğretmenine yakalanmış bir oğrenci gibi telaşlandım. Bakışları uzun uzun cevap bekledi gozlerimden.

Aşkın masallardan gunumuze uyarlanmasıdır “Cennetten Duşerken” eğitimin zaferidir. Kadının hakkının verilmesidir… Cehalet karşısında savaşa savaşa alınmış bir zaferdir.

Bir adam bir kadını en fazla ne kadar sevebilir? Bir kadın en fazla ne kadar sevilebilir… Aşkın sınırları var mıdır?

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Cennetten Duşerken Adem’in Kokusu Yazar: Rabia Arslan Yayınevi: Sokak Kitapları Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052871461