Goz kapaklarının ağırlaştığını hissediyor, buna rağmen elindeki kitabı bırakmak istemiyordu. Bir sayfa daha okusa ne olurdu ki sanki? Romandaki kız, sevdiği erkeğe yalvarmaktaydı bırakıp gitmemesi icin. Onsuz yaşayamayacağını soyluyordu caresizce. "Gitme," diyordu, "gidişini kaldıramam sensizliği taşımak kolay değil. Yapabiliriz, mutlu olmayı başarabiliriz." diye cırpınıyordu. Sevdiği erkeği gecmişte yaşanan guzel gunlere, kurulan hayallere goturmek icin verdiği mucadelede başarıp başaramayacağına olan merakı Meryem'i oldukca heyecanlandırmıştı. Demek ki hayat gidenler ve gidenlere gitme diye yalvaranların oluşturduğu bir zaman diliminden ibaretti. Kendisi hicbir zaman giden olmamıştı, ustelik gidenlere gitme diyecek fırsatı bile bulamamıştı. Meryem hayatındakilerin gidişlerini bile gorememişti. Keşke gorseydim, belki onları durdurabilirdim diye garip bir ic cekişten sonra gozlerini ahşabı eskiyen pencereden dışarıya cevirdi. Gokyuzunu kaplayan sayısız yıldızın icinde kendi yıldızını aradı. Meryem'in uykusuz gecelerinde kendisine gulumseyen bir yıldızı vardı. Diğer yıldızların aksine soluk ve cok zor secilen bir parlaklığı olan bu yıldızı nedense kendisine cok yakın hissetmekteydi. Gokyuzu cok berraktı bu gece. Meryem bir sure bakındıktan sonra yıldızını goremeyeceğine dair bir endişe hissetti yureğinde. Bu kadar fazla ve parlak yıldızın arasında bu soluk ve hÂlsiz yıldızı gormesine imkÂn yoktu. Nemlenen gozleriyle daha bir dikkatle aramaya başladı. Yoksa o da mı bırakıp gitmişti, başka diyarlara giderek kendisini daha fazla parlak hissedeceği bir yer mi bulmuştu kendisine? Meryem, okuduğu romandaki kızın yalvarışları gibi urkek bir şekilde yıldızına seslendi:
- Gitme... Sen de gitme!!
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Omrume Huzun Yağdı Yazar: Hasan Murat Yayınevi: Yargı Kultur Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053075578