Dr. Oğr. Uyesi Funda Capan Ozdemir,
Yozgat Bozok Universitesi Fen-Edebiyat Fakultesi Turk Dili ve Edebiyatı Bolumu’nde oğretim uyesidir. Marmara Universitesi Fen-Edebiyat Fakultesi Turk Dili ve Edebiyatı Bolumu’nden mezundur. Marmara Universitesi Eğitim Bilimleri Enstitusu Turk Dili ve Edebiyatı Oğretmenliği alanında yuksek lisans eğitimi almıştır. Marmara Universitesi Turkiyat Araştırmaları Enstitusu Yeni Turk Edebiyatı alanında yuksek lisans mezunudur. Balıkesir Universitesi Sosyal Bilimler Enstitusu Turk Dili ve Edebiyatı alanında doktor unvanını almıştır. Kadın yazarlar, edebiyat-tarih, edebiyat-hayat ilişkisi gibi konularda calışmaları vardır. Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Midhat Efendi, Mehmet Âkif Ersoy, Tevfik Fikret, SÂmiha Ayverdi ve Abbas Sayar gibi yazarların eserleri uzerine calışmaları mevcuttur. 2009 tarihinden itibaren universitede ders veren Dr. Oğr. Uyesi Funda CAPAN OZDEMİR, “SÂmiha Ayverdi’nin Turk Aydınlarına Bakışı” calışmasıyla, araştırma alanında Turk Kadınları Kultur Derneği’nin birincilik odulune layık gorulmuştur.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yozgatlı Yazar Abbas Sayarın Gazete Yazıları Yazar: Funda Capan Ozdemir Yayınevi: Gece Akademi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 52 İlk Baskı Yılı: 16 x 24 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057631701