"Aynı dili konuşuyorduk; kelimeler yakın anlamlar taşıyordu birbirimize; ama ne olduğunu bilemediğim bir engel, bir engebe, aşamadığımız bir yabancılık seziyordum, cumlelerin birbirine
bağlanmasını zorlaştıran bir putur... Aksan ya da vurgu farkı değil, daha derin, kelimelerin, cumlelerin ruhuyla ilgili bir farktı galiba.
Onun misafir dedikleri benim bildiğim misafirlerden miydi mesela, emin olamıyordum. Ayıp dediği bildiğim, sakladığım ayıplardan başkaydı mutlaka. Dar odalarda, cılız ışıkta, kalın, tozlu sozluklerde
bodur kalmış kelimeler onun ağzından masal diyarlarının geniş, bitimsiz ufuklarını kuşanarak cıkıyordu."
Behcet Celik, bireysel ve toplumsal hayatlarımızda takılıp kaldığımız yerleri, hesaplaşıp otesine gecemediğimiz anları hatırlatıyor.
Uzerleri ortulmuş, izleri saklanmış gecmiş kıyımların kuşaklar sonra ne gibi engellere donuşerek bizi nasıl tokezlettiğine dair hikÂyeler anlatırken uzağımızda zannettiğimiz, "evlerden ırak" olmasını
istediğimiz acılardan gozlerimizi yumarak kurtulamayacağımızı fısıldıyor. Kaldığımız Yer, dışarıdan hicbir şey olmamış gibi gorunurken iceride neler koptuğunu; kısacık anlara duşen ışıkların,
ormanların cağrısına kesilmiş kulakların ve kalabalık sozlerin arasına sıkışmış suskunlukların diliyle anlatan oykuler.
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kaldığımız Yer Yazar: Behcet Celik Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 139 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750529320