Engin bir tevazu... Onun en onemli hasleti...

Aslında onurlu bir insanda olması gereken bu haslet, bircok hasleti de ozunde barındırır. Tevazu; reddedilmeyi, kırılmayı, rencide edilmeyi ve mahcup olmayı onleyen bir zırhtır. Siz bakmayın aşırısının gercek sanılacağını soyleyenlere. Guzelliklerin ve iyiliklerin fazlasından zarar gelmez...

Yazar, bu engin tevazuu icinde; eksilmeyen tebessum, hoşgoru, saygı ve sevgiyi eriterek, ruhuna bir kadife kaftan olarak giydirmiştir...
Bu guzel hasletleri ozunde toplayan değerli dostumun, sevgiyle kadifeleşmiş merhametli bir yureğinin, sımsıcak duygularıyla kaleme alınmış hikÂyeleri…

Cok fazla konuşmayan, duygularını daha cok gozlerindeki dostane bakış ve gulumsemesiyle ortaya koyan kardeşimiz, hikÂyelerini kısa tutmayı yeğleyen bir yazardır...

Kısa hikÂye, şiir kadar zor olan bir turdur.
Az sozle cok şeyler anlatır bu kısa hikÂyelerinde...
Kahramanları da bizlerden biridir zaten. Onlarla uzulur, onlarla seviniriz...
Acıları bir başka verir. Acılar, huzunlu bir tebessumdur. Tıpkı yazarının, anlamını ele vermeyen tebessumu gibi...
Ben cok sevdim Salihoğlu'nun hikÂyelerini. Okuyucular da cok sevmiş olmalı ki, daha ilk kitabının uzerinden henuz bir yıl bile gecmemişken, ikinci ve ucuncu kitabını sunmakta sanat dunyasına... Yolu acık olsun hikayecimizin...

Sadettin KAPLAN
Şair – Yazar

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: İkindi Cayı - Sırlı Hikayeler Yazar: Bekir Tuncer Salihoğlu Yayınevi: Recete Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 192 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789944200578