Değişmez kural bu. Paradoksa yol acabilecek hicbir hamle yapamayız. Zaman yolcularının kotu kaderi bu. Değiştirebileceğini bilip de hicbir şey yapamamak...
Paradoks bir distopi uclemesinin birinci kitabı ve bir mekÂn-zaman polisiyesi: 2099 yılında merkez Avrupa. Berlin. Dunya capında deniz seviyesi otuz metre artmış yapay zek ve yurttaşların takmak zorunda oldukları biyocipler sayesinde Kriminalite sıfırlanmıştır. Cin dunyanın lideri olmuş Avrupa Federasyonu parlamenter diktatorluğe donuşmuştur. Europol mensubu Baş Komiser Hakan Ozkara karmaşık bir cinayeti soruşturmaktadır. Unlu bir iş adamı ve siyasetci oldurulmuş, soruşturma derinleştikce, dava daha da karmaşık hÂle gelmektedir. Ustune ustluk karşılaşacağı bir zaman gezgini tum bildiklerini altust edecektir.
Ganime Gulmez, Avrupa Postası:
Almanya’daki Yabancılar Meclisleri’nin ete-kemiğe burunme tarihlerinden, Rosa Luxemburg Vakfı’ndaki faaliyetlerine ve makalelerine-cevirilerine dek bildiğimiz, gecirdiği hastalık oncesindeki “gezgin” zamanlarında coğumuzun yuz yuze tanıma fırsatı bulduğu Murat Cakır’ın ilk romanı; Paradoks'la buluştuk!
Paradoks; bir mekÂn-zaman polisiyesi! Acıkca ifade edeceğim; en son okuduğum polisiye romanının ya da bir mekÂn- zaman kurgulamasının uzerinden yıllar gecti. Bu romana, Murat Cakır yazdığı icin mutlaka bakmalıydım! Ancak kitabı başladığım gibi bitirebileceğimi hic tahmin etmemiştim!
Paradoks'un: Tam da bu dunyanın “OHAL”inin “BUHAL”ine karıştığı bu zamanlarda yayınlanması ne kadar yerinde olmuş.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Paradoks: Bir Mekan - Zaman Polisiyesi Yazar: Murat Cakır Yayınevi: Alter Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 312 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051911380