Hayat futbol macına benzer. Sen gunlerce kafanda oynarsın. Taktiğini cizersin, tekniğini belirlersin. Maca cıkıp oynamadan değiştiremezsin tabelayı. Bazen macın başında eksik kalınca savunma yaparsın. Gol yemeden bitireyim dersin. Yenemesem de yenilmeyeyim istersin. Bazen de 90 dakika ustun oynarsın, bir gol bulamaz, direkleri dover durursun. Bazen fark yer, bazen balına yenersin hic emek harcamadan. Cok yetenekli topcuların varsa da karşı tarafın savunması, kalecisi devleşti mi debelenir durursun. Oyle anlar olur ki en klas gol vuruşu topcunun ayağından cıktığında; misal top herkesi aşmış, kaleci seyrediyor, catala doğru suzuluyor işte orada kaderi ruzgÂr belirler. Bir santim iceri duşse top 90’a takılacak, herkesin hayranlıkla izleyeceği muthiş bir gol olacaktır. Ters esse bir santim dışarı dondurse, top direğe carpıp girmeyecektir. Hayat boyledir işte. Bazen donen topları kovalamadan gol perdesini acamazsın. Kazansan da kaybetsen de bu oynanan son mac olmayacaktır. Onemli olan hangi takımlarda top koşturduğun değil jubileyi nerede, nasıl yaptığındır. Kimi vardır omuzlara alınır, kimisinin yuzune bakılmaz, ayaklar altında ezilir. Hayat kadar namert, o kadar da gercektir bu oyun…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: 90 Yazar: Fırat Serhat Cağıran Yayınevi: Muhur Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 367 Ebat: 13,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052057889