Bedenim sınıfta denize karşı donuk sırada oturmakta. Onumde bir bardak cay ve tarih ders notları. Arkadan sessiz ama ihtişamlı gelen bir ses Nusret Karaca'dan. Aklım buralardan cok uzaklarda. Sımsıcak bir oda, karşımda soba, ustunde kestane, dışarıda kar, yanımda sevdiğim insanlar. Pencere kenarına serilmiş doşekli yatak, yer sofrasında cay, sıcacık ortam. Soğuktan ust uste giyilmiş kıyafetler, bir yanda sobaya karşı uzatılmış ayaklar. Dışarısı sessizliğe burunurken iceride bitmek bilmeyen sohbet. Televizyon, telefon, okul, iş yok, yarını duşunmek yok. Sevdiklerin var, samimiyet var. Derken Nusret Karaca'nın birkac dakikalık suskunluğuyla sınıfa geri dondum. "Neredesiniz?" diye soruyordu. Meğer tek ben değilmişim uzaklarda olan.
Kafamdaki puslu dağların bağrından yukselen cello ezgileri cınlıyordu durmaksızın ve ben nereye gidersem gideyim bu ezgiler, hem de bağrımı centikleyerek, delerek surecekti. Ta ki, bir gun ben tukeninceye kadar… Baş edemeyeceğim şekilde, gecenin insanı ceken buyuleyici mavi derinliğinden daha derinlere uzanıyor, serpiliyor, harelenip dağılıyordu imge olmayı coktan aşan fizikotesi duşuncelerim. Dumanlı dağ başlarını andıran yalnızlığımla binlerce kederin bicimlendirdiği doğa olaylarını bertaraf etmem, onlarla baş etmem olanaksızdı, biliyordum. Bu gizil doğa olaylarının enikonu yaşandığı evrenimde sınırsızdım ve hic olmazsa kendimle baş başaydım! Ama ya somut dunyam?.. Ah o yaşamın buyuk uğultusu!..
Sahi, insan neden kacmak isterdi? İnsan kendinden ote en cok hangi uzaklığa kadar kacabilirdi? Otesi var mıydı? Sahi, otesi olabilir miydi?..
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Şimdi Ben Neredeyim? Yazar: Nusret Karaca Yayınevi: Post Yayın Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21,5 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786059444873