Kaz Duşu yok oluşlara, bozulmalara, duşmanlıklara, şiddete karşı dunyaya yeni gelmiş insan duşunu one cıkaran, yanı sıra yeryuzunun ışığını, toprağın sesini, zamanın gucunu duyuran bir roman. Tuncer Erdem yazı ve cizgisiyle Hay bin Yakzan gibi utopik romanlara ozgu masalsı bir dil, şiirsel bir dunya yaratıyor.
Bir sabah kendini gol kıyısında bulan, gecmişini yitirmiş bir insan yuzu; yanı başında sazlıklara sığınıp duşlere dalmış bir yabankazı; dertlerine derman arayan yalnız yolcular... Golun otesinde gorunen koydeyse olum ve şiddet kol geziyor.
“Bense sımsıkı sarılmışım yerkabuğunun ust tabakasına. Hayatı bilmediğimden. Dunyayı tanımadığımdan. Farkında olmadan geldiğim bu yere bağlanıp kalmışım. Kucucuk bir yeryuzu parcasının icinde debelenip duruyorum. Sonsuz dunyaya, yerkurenin ufuktaki eğimine doğru bakınca, yeraltına kulak verince daha iyi anlıyorum bunu.
Sonucta acemisiyim bu dunyanın. Kanatlanamayan puhu yavrusu, goc yolunda gorulen kaz duşuyum...”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Kaz Duşu Yazar: Tuncer Erdem Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789750844676