“İcinden nehir gecen butun kentler kadar yorgunum. Bir sokağa giriyorum, varmak istediğim yerin burada olduğundan cok eminim, ama değil… Başka bir sokağa sapıyorum, orası da değil. Sandığım tum sokakların yanlışlığı beni hic şaşırtmıyor. Belki de yanlış olan sadece benim. Bir yol ararken yoldan cıkmakla, yola gelmek aynı şey, diyor ic sesim.”
“Yuzun Boylesine Huzunken” yaşama farklı bir pencereden bakıyor. Kenarda kalmış insanları, kentleşmeyle birlikte buyuyen yalnızlıkları, yabancılaşmayı anlatırken, yanında, aşkı, insanın icsel boşluğunu, gidenlerin ardından kalan acıyı huzunlu, ama guclu bir kadının gozunden goruyor.
İlkay Tuna bu yapıtında, kimi zaman yalın, kimi zamansa şiirsel coklu zaman orgusuyle, bir taraftan oykunun sınırlarını zorlarken diğer taraftan okuruna yeni okuma olanakları sunuyor.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yuzun Boylesine Huzunken Yazar: İlkay Tuna Yayınevi: İzan Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 125 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052192542