Duşunce yolu ile varlığını keşfetmeye calışan ve bilincli bir hayata erişmek isteyen bir kimse icin her duşunce bir hareket taslağı, bir duruş bicimi, bir kalkış noktasıdır. HayÂtın tablosu da birtakım duzeltmelerle berÂber bu taslağa gore resmedilir ve insanın oluşum sureci icinde bir anlam kazanır. Bu hareket taslağının yokluğu ise hayÂtı daha baştan başarısızlığa, verimsizliğe, sonucsuzluğa mahkûm eder.
Benzer bir yaklaşım icinde olan GazÂlî, bu duruma şoyle dikkat ceker: “Akıl susunca, duşunce durur; duşunce durunca, hareket durur; hareketsizlik ise curumenin eşiğidir.” Eğer bu, reddedilmesi mumkun gorunmeyen bir anlayışsa o zaman duşunme her şeyden once hayÂtımızla ilgili insÂnî bir gorev, bir caba olarak omuzlarımıza yuklenmez mi? Yuklenirse en azından şu soruyu sormak da her birimize duşmez mi? Ben duşunen biri miyim; duşunuyorsam ne icin ne duşunuyorum?
Bu kitap, elde ettiği bir takım onemli bulguların altını kendisince cizmeye gayret ediyor. Dahası, “nicin, nasıl ve ne zaman” insan icin tehlikeli bir hasım/duşman hÂline geldiğinden bahsetmeye calışıyor.
Temel amacı şu: Bedenleri kadavra masasına yatırılan, ruhları calınıp basit biyolojik birer mekanizmadan ibÂret gorulen, mutlak gercekliğin bağından kopartılıp futursuz bir keyfîlikle koksuz bırakılan insanların yığınlar hÂlinde yaşadığı bir dunyÂda “varlığa, var oluşa, hayÂtın anlamına, insan oluşa ve insan kalışa” dÂir ÂzÂde-kayıtsız kalınmaması gereken ve dahi kalınamayan kimi kaygılı duşunceleri paylaşıma acmak.
Bu bağlamda inancı da odur ki, her kaygılı duşunce ancak paylaşıldığı olcude kendi adına bir varlık alanı kazanabilir.

( Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Bir Yol Daha Var Yazar: Adem Kandemir Yayınevi: Hayat Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051513126