İzmir’de doğmuş, cocukluğunu ve ilk genclik yıllarını sokakları deniz, evleri hanımeli, bahceleri nergis ve her koşesi buram buram ozgurluk kokan o guzel kentte buyumuş on yedisinde bir genctim, Ankara Garı’na ayak bastığımda.
Elimde annemin gozyaşları icinde hazırladığı bavul, ustumde kareli bir ceket, cebimde babamın verdiği harclık, icimde oğrenme arzusu ve Ankara Universitesi Hukuk Fakultesi oğrencisi olmanın verdiği gurur. Biraz endişe, ne yapacağını, nelerle karşılaşacağını bilmiyor olmanın verdiği şaşkınlık.
Genclikte her zaman bir yol gosterici bulamayabiliyor insan, bizim nesil de kendi yolunu bulmak konusunda epey caba sarf etti. Benim anılarım ve tecrubelerim genclerin yoluna bir parca ışık tutarsa ne mutlu bana.
Belki elinde bavuluyla on yedisinde bir gencin Ankara Garı’nda beklerken, icinde umut denen mum ışığını yakabilirim… Belki o da birinin ayak izini takip edebileceğine inanır, sonra kendi yolunu cizer… Ve vatanına layıkıyla hizmet eder…
Kim bilir…
Ben icimdeki o kucuk mum ışığının sonmesine hic fırsat vermedim.
Dilerim butun gencler umutlarını dev meşalelere donuşturerek bir omur iclerinde taşırlar…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Kırk Yıl Yedi Ay Bir Valinin Hatıraları Yazar: Kemal Onal Yayınevi: Orient Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789756124611