İnsanoğlunun hayatında, anlam arayışı esnasında askıda kalmış bir suru soru vardır. İnsan sadece nasıl var olduğu sorusunun cevabını merak etmez. Nicin sorusu da en az nasıl, ne zaman, nerede sorularının cevapları kadar insanı ilgilendirir ve insan zihnini hep meşgul eder. Duşunsenize isteğiniz dışında yeryuzune bir hayat icin doğuyorsunuz. Neden ve nicin doğuyor olduğumuzu, nasıl ve ne sebeple dunyaya geldiğimizi bilmeden, sonucu, olumu bilen tek canlı turuyuz. Bu kadar karmaşık, zor, cetin hayat şartlarında yaşamı sorgulamaya calışmak akıl, fikir işi değildir. Burada insan, varoluşunu sorgulayan, sorgulayabilen, kavramaya calışan, zamanı uc boyutlu olarak, gecmiş, şimdi ve gelecek olarak idrak edip yaşayabilen tek canlı turudur.
Kendi deneyimlerimi kaleme aldığım yazılarıma “Sonsuzluk İle Hiclik Arasındaki İnsan” adını verdim. Aklın kendi kendisi ile bilişsel, zihinsel, ruhsal diyaloğu olarak tanımladığım bir kitaptır.
Kitabımın ozu benim ve benim icimdeki sizin ozunuzdur.
Hayat nedir?
Nedir bu hayat?
Başlangıcı oyku, ortası hikaye sonu ise ;
Bir masal anne
Yaşayarak, oğrenerek oğrendim bu hayatı,
Sağım dert solum sıkıntı
Bu yanlış hayatta kolay mı doğru yaşantı,
Ne guzel geceler doğdu gozlerime,
Ne de pamuk eller değdi ellerime,
Ey hayat affetmiyorum seni
Susupta sessizce ağlayasım
Gunlerce uzulesim var
Huznu şarap, yalnızlığa sarhoşluk adını vermişim
Doğarken, yazılmış kaderim.
Yaşamadığım yerde yaşadığım .
Tekrarı olmayan boşa gecen zaman,
Hayatı ciddiye aldığım
Yalnızlığıma ve huznume sarıldığım.
Bir şeyleri bilen, ama yalnız ağlayan,
Bir garip insanım.
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sonsuzluk ile Hiclik Arasındaki İnsan Yazar: Erdal Colak Yayınevi: İkinci Adam Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786053065609