Jean-Jacques Rousseau’nun “en iyi ve en onemli kitabım” dediği Émile ya da Eğitim Uzerine, cocukların felsefi acıdan zengin ve duzenli bir yaşam surebilmeleri icin nasıl yetiştirilmeleri gerektiğiyle ilgili okuru yonlendirerek eğitimin ve insanın doğasını inceler. Locke ve Platon gibi duşunurlerle hesaplaşırken donemine yonelik eleştirel bir bakış da geliştirir.

Cocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi dikkate alınarak bolumlendirilmiş olan Émile, bir gencin elde edeceği faydaların, değerlerin ve terbiyenin ona nasıl sunulacağına dair bir yol haritası cizer. Cocukların eğitimiyle ilgili olarak anne babaların ve eğitimcilerin sorumluluklarını ve gorevlerini anlatır. Rousseau aklı overken, cocukların yalnızca kitaplar aracılığıyla değil, somut dunyayı ve gerceği keşfederek deneyim sahibi olması gerektiğini vurgular.

“Jean-Jacques Rousseau, insanlar hakkında bildiklerini, mutsuzlukları ve yetenekleri konusunda duşunduklerini, yaşayan kuşağa her zaman umut bağlamak gerektiğine olan inancını Émile’de dile getirmiştir.”–Pierre Burgelin
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Emile ya da Eğitim Uzerine Yazar: Jean - Jacques Rousseau Yayınevi: Alfa Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051719771