Cıplak bir kadına asla soylememeniz gereken şeyleri, konunun uzmanından oğrendik.
Aşk zor bir mesele, ozellikle de seks kısmı. Bazen işleri duzeltmek, kolaylaştırmak icin zor diyaloglara girmek mumkun. Eğer ince olmayı başarabilirseniz, zaten sorun yok. Philadelphia’da bir seks terapisti olarak calışan Dr. Arlene Goldman şoyle acıklıyor: “Hassas konuların icinden cıkabilmek icin kelime hazinenizi geliştirmelisiniz. Bu partnerinizi mutlu edebilmenin kapılarını acacaktır.” Journal of Couple & Relationship Therapy’de yayınlanan bir araştırmanın sonucları iletişimin bir ciftin mutluluğunda en onemli şey olduğunu acıklıyor, hatta seksten bile onemli! Onun icin ağzınızı acıp, pişman olacağınız şeyler soylemeden once bir duraksamak iyi olacaktır. Uzmanlara bu diyalogları nasıl rahatlatabileceğinizin ipuclarını sorduk.
“ŞİMDİ DEĞİL, TEŞEKKURLER. KİTAP OKUMAK İSTİYORUM.”
Yorgun olmaya tabi ki hakkımız var ama bu duruma sizin de şaşırdığınızı fark etmesini sağlamak onemli. Prof. Dr. Finkel’a gore şunu deneyebilirsiniz: “Bunu soylediğime inanamıyorum ama gercekten cok yorgunum.” İleriye dair bir sinyal verirseniz de iyi olacaktır. Orneği ertesi sabah ona ne isterse yapacağınızı soyleyin. Goldman’a gore “Guven telkin etmek onemlidir.” Eğer ilginizi kaybetmediğinizi hissederse sıkıntı da olmayacaktır.
BU ORGAZM BANA GERCEKCİ GELMEDİ, NUMARA MIYDI?”
Northwestern University’de sosyal psikoloji calışan Prof. Dr. Eli Finkel “Onu sakın suclamayın.” diyor. Bu konuşmayı yatak odasının dışarısına taşıyın. Konuyu normal bir sohbette oraya geldiği zaman şoyle diyebilirsiniz: “Benimle orgazm taklidi yapmana hic gerek yok, ilişkimizde herşey gercek olsun istiyorum.” Karşılıklı saygıyı yakaladığınız zaman problem de cozulmuş olur.
“CİNSEL HASTALIKLAR İCİN BİR TEST OLDUKTAN SONRA SEVİŞMEK BENİM İCİN DAHA DA KEYİFLİ OLACAK.”
Bu mesajı şoyle alacaktır: “Hastalığın olmasından şupheleniyorum!” Bu hic de hoş bir durum değil. İşleri tersine cevirin. Onun sağlığı icin kendiniz test olmak istediğinizi soyleyin ve size katılıp katılmak istemediğini sorun. Goldman’a gore eğer ikinizin beraber yapacağı birşey olarak gorurse kendisini guvende hissedecektir.
“BUNUN İYİ HİSSETTİRMESİ Mİ GEREKİYORDU? PEK HOŞLANMADIM”
Bunu soylerseniz berbat goruneceksiniz. Goldman gelişmenin peşinde olduğunuzun hissettirmeniz gerektiğini soyluyor. Ona sorun: “Yatakta neyi daha fazla ya da az yapmak istersin?” Hem kendi performansınız acısından bilgilenmiş olacaksınız, hem de o size anlatmaya başladığı zaman kulak kesileceksiniz. Bir puf noktası: Bu konuşmayı iltifatların arasına sıkıştırırsanız işler kolaylaşır.
SENİNLE DENEMEK İSTEDİĞİM COK DEĞİŞİK BİRŞEY VAR”
Tebrikler, şimdi daha da temkinli olacak! Eğer lafa “Biraz garip bir istek biliyorum ama…” diye başlarsanız, Goldman’a gore partneriniz sıkıntı duyacaktır. Olayı ilginc kılmak onemli, daha akıllıca yaklaşılabilir. Orneğin: “Bağlanmak bana cok ilginc geliyor, sen ne duşunuyorsun?” Onu evet ya da hayır cevaplarına sıkıştırmaktansa, sohbet haline getirip ona zaman sağlamak daha doğru olacaktır. Boylelikle yaşamak istediğiniz şeyi ona dayatmak değil paylaşmak istediğinizi hissettirmiş olursunuz.
MensHealth