Hastanedeki onuncu ayımızda doktorun ağzından cıkan o sozler bizi cehennem azabına atmış, aklımızı da kor etmişti. Artık Duygu’nun hayata tutunabilmek icin dunyada cok az denenmiş, başarı oranı son derecede duşuk olan coklu organ nakli ameliyatı olması gerekiyordu. Tam dort organ bir arada ve aynı anda nakledilecekti. Peki nasıl olacaktı bu iş... Organ bağışının yetersizliği sebebiyle dunyada, ozellikle de Turkiye’de binlerce insan tek bir organı bekleme surecinde hayatını kaybediyorken…
Yirmi bir ayın sonunda bize uygun olan kadavra sağlık bakanlığı tarafından sunulduğunda, eşimin tum vucudu iflas etmeye başlamış, korkunc bir erime sureci gecirerek dort yaşındaki oğlumuzun kilosuna, yirmi altı kiloya duşmuşt. Bu ameliyat Turkiye’de bir ilk olacaktı. İlki başarırsak eşimin ameliyattan sağ cıkma ihtimali doktorun değişi ile milyonda birdi. Bu ameliyata girmez ise tahmini olarak yoğun bakım unitesinde 15 gunluk omru kalmıştı. Ve... Bu ameliyatın gercekleşmesi benim verecek olduğum o kritik karara bağlıydı.
İcinden cıkılmaz bir carkın dişlileri benliğimi lime lime ederken doğru kararı nasıl verebilirdim ki? Bunun bir doğrusu var mıydı? Hayat arkadaşım avuclarımın arasından oylece kayıp gidiyordu. Hic hatırlamak istemediğiniz şeyler, hicbir zaman unutmadıklarınızdır... Belleklere yazmak zorunda hissettiklerinizdir...
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Refakatci Yazar: K. Umit Mutlu Yayınevi: Kerasus Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786055225742