Yapılan araştırmalar her 3 kişiden 1’inin cinsel işlev bozukluğu yaşadığını ortaya koyuyor. Cinsel işlev bozukluğunun başlıca sebebi ise depresyon.
Depresyon, cinsel işlev bozukluğuna neden oluyor
Cinsel yaşam, bireyin ruhunu ve bedenini tanıması ile başlıyor. Bedensel ve ruhsal bazı hastalıklar ise cinsel yaşam sorununa yol acıyor. Depresyon başta olmak uzere, bircok psikiyatrik hastalığın cinsel yaşamı etkilediğini belirten uzmanlar, her 3 kişiden birinin yaşamının bir doneminde en az 1 kez cinsel işlev bozukluğu yaşadığına dikkat cekti.

Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doc. Dr. Dilek Meltem Taşdemir Erinc, cinsel işlev bozukluğu hakkında onemli değerlendirmelerde bulundu.

“Cinsel yaşam bireyin kendi ruhsallığını ve kendi bedenini tanıması ile başlar. Bedensel ve ruhsal bazı hastalıklar cinsel yaşam sorunu olarak ciftleri etkileyebilir” diyen Erinc, “Sağlıklı beden ve sağlıklı bir ruhsal yapının yanında birbirini seven, karşılıklı guvenle orulu ilişkilerde doyumlu bir cinsel yaşam mumkundur” dedi.

Hastalıklar, cinsel yaşamı olumsuz etkiliyor
Yrd. Doc. Dr. Dilek Meltem Taşdemir Erinc, cinsel yaşamı olumsuz etkileyen hastalıklar hakkında şu bilgileri verdi:

“Hipertansiyon, kolesterol yuksekliği, kalp yetmezliği gibi kalp-damar sistemi hastalıkları, kronik bobrek yetmezliği, karaciğer hastalıkları, solunum yetmezlikleri, bazı genetik hastalıklar (penisin yapısal ve doğumsal hastalıkları, kadın genital organı hastalıkları), diyabet, tiroid hastalıkları, Parkinson hastalığı, epilepsi, omurilik yaralanmaları, tumorler, bazı ilaclar, gecirilmiş ameliyatlar (prostat ve karın ici ameliyatları) ve buyuk damar ameliyatları gibi cok geniş bedensel hastalık grubu cinsel işlev bozukluğu sebebi olabilir.

Vajinal orgazm nasıl olur?

Psikiyatrik hastalıklar, cinsel işlev bozukluğuna yol acıyor
Depresyon başta olmak uzere bircok psikiyatrik hastalık; kaygı bozukluğu, performans kaygısı, obsesif-kompulsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, panik bozukluk, şizofreni gibi psikotik bozukluklar, kişilik ozellikleri, beden algı bozuklukları, fobiler veya kacınmalar, cinsel sapkınlıklar, evlilik sorunları, gebelik korkusu, yas ve stres unsuru olabilecek yaşam olayları, toplumsal cinsiyet rollerine atfedilen her unsur cinsel işlev bozukluğu sebebi olabilir.”
MensHealth

__________________