“Kibar ve gorgulu yazar bana Merkep diyor ama benim asıl sıfatım Eşek’tir. Hatta bazı insanlar ofkelendikleri zaman işin icine babamı da karıştıraral, birbirine: “Eşşek oğlu eşşek!” diyorlar. Oysa ben bu gune kadar kimseye: “İnsanoğlu insan!” demedim. İnsanlarla eşekler arasındaki farkı fark edebiliyor musunuz?
Sahibim Şerife Hanım, beni her sabah damdan cıkarıp biraz yukarıdaki Zeytin Ağacı’nın govdesine bağlardı. Boynuma taktıkları ip, ağacla aramızda yakınlık oluşturdu. Bir gun: “Yahu Zeytin Ağacı!” dedim. “Yıllardır toprağın aynı noktasında dikilmekten usanmadın mı?”
“Tam yuz yıl oldu!” dedi Ağac. “Benim doğam bu! Senin gibi ayaklarım yok ki. Yine de soruyorum sana, aramızda ne fark var? Sen de sabahtan akşama kadar golgemde pineklemiyor musun?”
Doğru soze ne denir? Boynumu buktum: “Haklısın ama!” dedim, “istesem ipimi koparım başka eşeklerin yanına gidebilirim!”

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Eşek ile Zeytin Ağacı Yazar: Cavit Kurnek Yayınevi: Peron Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786052192337