Rakamları silinmiş bir zar tanesi gibi sokağa attım bedenimi. Şemsiyem birkac adım sonra fırtına tarafından bukulmuş tenekeye cevrildi. Yağmur, kaybettiği hafızasına yeniden kavuşmaya calışan bir bilincin cırpınışı gibi yağıyordu. Ne yatay iniyordu aşağıya ne de dikey... Sarmal şeklinde vucudumun her yanını kuşatıyordu. Sokak aralarından, evlerin ve dukkanların icinden, yerin altından, catıların uzerinden fışkırıyor; acılar icinde inliyor, kıvranıyordu. Duvarlara tutunarak ilerlemeye calıştım. Ağaclara sarıldım. Uzerimde ucuşan reklam tabelalarına selam verdim. Meliko'ya sovmem gereken hicbir fırsatı kacırmadım. Ruhum yağmura ve ruzgura karıştı. KÂh onlar beni surukledi kÂh ben surukledim kendimi arkalarından... Beni hayatta tutan tek şey Meliko'ya ulaşma arzumdu. Onu bulacak, yakasına yapışacak ve hesap soracaktım: "Oc benimdir, karşılığını ben vereceğim!'
Şahin Sınır, bu romanıyla Turk Edebiyatının en acınası ve en acımasız kahramanını yaratıyor. Bazı karanlıklar aydınlanmaz, tıpkı Meliko gibi...

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Ahlat'ın Hayaleti Yazar: Şahin Sınır Yayınevi: Phoenix Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 208 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786057789044