Bu seste nereden geliyor şimdi, her yer neden karanlık ? Karanlıktaki sese koşuyorum. Fakat nafile, yok hicbir yerde, yok. Nerdesin ? Tıkanmak uzereyim, nefes nefese kaldım. Bir bebek ağlaması bu, evet duyorum ama goremiyorum. Her yer karanlık, işte uzakta, cok uzakta birileri bana doğru gelmekte, bir bebek... Yoksa bu Adiloş bebe mi ? Burası Diyarbakır, ama nasıl olur ? Bebek mi beni cağıran ? Nasıl olur da konuşur ki bir bebek ? « Gel » diyordu. « Gel ne olursun gel, ışığın ile gel, guneş ol yine gel... »
Sıcrayarak uyandım. Neydi şimdi bu ? Nasıl bir ruya korku ile karışık bir bilinmezlik... İşte birileri beni cağırıyor, sanırım dun gece fazla kacırdım şiiri.
Ahmed Arif miydi beni cağıran ? « Gel » diyordu sanki « Gel. Bu kadar cok seviyorsan ve gormek icin can atıyorsan duşlediğin Diyarbakır’a gel o zaman » diyordu. Sonucta bir ruyaydı ve uyandım. Hazırlanmam gerek, bugun yolculuk vakti.İki gun sonra okullar acılıyorve ben kokan şehri terkediyorum. En azından bir sureliğine...
(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Aşk Diyarı Yazar: Buse Cakmak Kapak: Uğur Celikkaya Editor: Başak Uluaydın Yayınevi: 5 Şubat Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2017 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786052372111