KÂzım Karabekir Paşa bu kitabını kendi ifadesiyle evlatlarımıza "hayatın ilk gerceklerini" oğretmek icin kaleme almıştır. Birinci Dunya Savaşı yıllarında anne ve babasını kaybeden binlerce cocuğa sahip cıkan KÂzım Karabekir bu yavruların eğitimiyle de yakından ilgilenmiş bir devlet adamıdır.
Oğutlerim kitabı ilk ve ortaoğretim cağındaki oğrencilere hitap ettiği kadar oğretmenlere ve anne babalara da seslenmektedir. Her cocuğun hayata dair bilmesi gereken doğrular ve yanlışlar tatlı bir uslupla anlatılmıştır. Kitapta guler yuzlu olmanın onemi, paranın nasıl harcanacağı, misafirlik kaideleri, casuslar, temizliğe dikkat etmek, yardımlaşma, buyuklere saygı gibi konularda yuzden fazla oğut yer almaktadır.
"Sevgili evlatlarım. Biz bu yoksullukta sizi var etmeye calışıyoruz. Siz de yetişip milletimizi mesut edecek ve memleketi şenlendireceksiniz. Temiz ve sevimli bir hayat icin temel olan bu oğutleri size rehber olsun diye yazdım." KÂzım Karabekir

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Oğutlerim Yazar: Kazım Karabekir Yayınevi: Ediz Yayınevi Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 208 Ebat: 12,5 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786056841729