Birileri yapabiliyorsa ben neden yapamayayım? Ben yapabilirsem başkaları neden yapamasın? Oğrenme isteğim ile oyun oynamaktan, yarışmaktan tat alan kişiliğim bağdaşıyordu…
Babamın keman calışına, dil merakına, proje cizimlerine, annemin nakışlarına ozendim… Radyodaki Karagoz’e, evimizin yakınında gosteri yapan cambazlara imrendim. Sonradan bir ‘ip uzerinde yurumediğim’ kaldı” diyor Aydın Koksal.
“İstanbul… Once duşlerime giren Hitler’in savaş karabasanları, sonra 14 Mayıs 1950: Menderes’in Kucuk Amerika duşu… On yaşındayım...” diye suruyor yaşanmış bir omrun romanı… Meraklı, oyuncu bir cocuğun aile-mahalle-okul cevresindeki gozlemleriyle yaşama uyanış oykusu…
Meşrutiyet’i, Balkan Savaşı’nı ninesinden, Sarıkamış’ın Allahuekber Dağı’nı dedesinden, Cumhuriyet’iyse oteki aile buyuklerinden oğrenen cocuğun anlatısıyla butunleşen, yazarın gecmişten geleceğe uzanan gozlemlerine dayalı anlatısı, butun değer yargılarının eriyip cozulduğu, yaşamın kurallarının, alışkanlıkların yeniden yapılandığı, savaşlarla yaralı, masalsı bir 20. yy tanıklığına donuşuyor…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Yaşamın Gizi Yazar: Aydın Koksal Yayınevi: Toroslu Kitaplığı Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 14 x 23 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9789756342787