“ Beni ben yapan ozelliklerin pek coğunu kas hastalığımla birlikte kazanmış olduğumu uzun yıllar once fark ettim. Bu farkındalığa eriştikten sonra kendi kendime şu soruyu sordum: Eğer secme şansım olsaydı, beni ben yapan ozellikleri koruyup kas hastası Ayşegul olarak kalmayı mı tercih ederdim, yoksa ozelliklerimden vazgecip sağlıklı bir Ayşegul mu olmak isterdim? Hic tereddut etmeden cevapladım bu soruyu: Beni ben yapan ozelliklerimden ayrılabilmem soz konusu olamazdı. Kaybettiğim her kas sahip olduklarımın değerini daha iyi anlamamı ve o değerleri titizlikle korumamı sağlamıştı. Bence bu hayatımın en buyuk kazanımıydı. Zira sahip olduğu guzellikleri goremeyen, onların değerini bilemeyen kişilerin mutlu olabilmelerinin cok zor olduğunu duşunuyorum. Eğer ben yaşamım boyunca bu kadar ağır bir hastalıkla mucadele ediyor olmama rağmen mutlu olabildiysem, hic kuşkusuz bunu yine o ağır hastalığın bana kazandırdıklarına borcluyum…”

Ayşegul Domanic Yelce’nin hayatını anlattığı Sesler, Yuzler, İzler; azmin, cesaretin, sevginin, aşkın, dayanışmanın, yaşama sevincinin ve engellerin hissedilmediği engelsiz bir yaşamın hikÂyesi…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Sesler Yuzler İzler Yazar: Ayşegul Domanic Yelce Yayınevi: Doğan Kitap Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,6 x 21 İlk Baskı Yılı: 2018 Baskı Sayısı: 1. Basım Barkod: 9786050953169