Delilik nedir? Bir tur kendini bilememe durumu mu? Butun toplumsal kuralların, ahlak değerlerinin dışına cıkıp icinden geldiği gibi davranmak, ağzına geleni saymak ve yine de bu yaptıklarından sorumlu tutulmama luksune sahip olmak mı? Toplumun ‘normal’ kabul ettiği tarza aykırı bir yaşam surmek mi? Yoksa hepsi mi? Peki ya aşk nedir? Beynin surekli bir mutluluk hali icinde dopamin ve serotonin salgılayıp karar mekanizmasını cokertmesi, insanın gozunu tamamen kor etmesi mi? Ne olursa olsun asla ‘onsuz’ yapamama hali mi? Birini kendinden bile cok sevebilmek mi? Senin icin hic mucadele etmeyip başkasıyla evlenerek kendi hayatına dalıp gitmiş bir adamı/kadını omur boyu inatla sevip bekleyebilmek mi? Onun uğruna her şeyini, herkesi ve hatta akli dengeni bile yitirmeyi goze alabilmek mi? Kısacası aşk dediğimiz de bir nevi delilik mi?
“Ben ise kurtarmak isterken soylediğim bir yalan ile oldurmuştum sevdiğimi. Ne dalkavukca sozler, ne bir bakış, ne opucuk ne de bıcak darbeleri…Ucuz, ama onsuz kalıp acı cekmeyi goze alabilecek kadar onun iyiliğini duşunup tamamen iyi niyetle ve beceriksizce soylenmiş, sonunun boyle olacağı asla tahmin edilememiş bir yalanla”.
“Sevgili Sadık, aşkımızın en guzel kanıtı olan kızımıza hamile kaldığım kentteyim. Onu cok sevdiğimiz bu şehirde buyutmeye karar verdim. Bu fotoğrafı Kaleici’nde kiraladığım eski evin bodrumundaki evrakların arasında buldum. Senin minarelerine hayran olduğun cami olduğunu fark edince de sana yollamaya karar verdim. Gelecek olursan, biz artık buradayız, Edirne’deyiz. Sevgiler…Edeltrud Weißman (Keşke soyadım ‘Kräftig’ yani Guclu olabilseydi).”
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Delilik ve Aşk Yazar: Deniz Cantay Yayınevi: Alter Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2019 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786051910970