Ey Kalender Dostum,
Nasibi idrak etmek farkındalık duşuncesiyle doğru orantılıdır. Hakikate aşina bir gonul icin her an, her saniye insanı gokler otesi alemlere ucuracak yuzlerce fırsatı cıkarır.
Talih kapısı acılır!
Gonlunu en yuce ideallerle donatmış birisi icin, her yeni imtihan onun azmine indirilmiş bir kamcı, iradesini şahlandıran bir efsun ve gonul kadranını aydınlatan bir ışıktır. O gorduğu her imtihanla kristaller gibi berraklaşır, yay gibi gerilime gecer ve adım adım gonlunde kurduğu cennetlere yukselir.
Fakat bu yalnızca farkında olanların nasibidir. Farkındalık duygusunu geliştirmeyeler icin her şey ya oludur ya da oluyordur. Bu satırlarda Selman-ı Farisi'yi fark edeceksin, asıl fark ettiklerinin genelde onun terk ettiklerin olduğunu bileceksin. Fark edeceğin en buyuk farkındalık ise bedenindir. Beden neyindir? Herkesin kendi icinde cıkardığı Vaveyla'ları bu bedenle işitir.
Şimdi ey gonlu kafesinde, kafesi fikrinde dostum. Ya oku ve yak fikrinle kafesi ya da kafes etme bedeni!
Şimdi otur sen ver kararı...
Ne guzel demişti MevlÂna;
Aşk sandığın değil, yandığın kadardır!
(Tanıtım Bulteninden)
Kitap Adı: Vaveyla Yazar: Hakan Başturk Yayınevi: Mavi Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 256 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2020 Baskı Sayısı: 1. Basım Dil: Turkce Barkod: 9786059899161